It’s positive!!!

I have been dragging myself too long to write this post, part one of my pregnancy journey. Don’t blame me, blame pregnancy hormone, pregnancy sickness and the last one, blame this computer room that dosen’t has enough oxigent for me to inhale.

Some of you that know me and my husband this past 3 years, may know may not know our journey about having a baby.To cut the story short, after the plan was changed or postponed due to moving to Toronto from Halifax, we started it again. Well, I would say I was the one who prepared it first by didn’t take any medication for my face/skin. I do have a severe agne problem and had taken some medication for a while, and completely stopped it about more than one year ago. This agne medication (prescribed by doctor) is a big no no when you plan to have a baby (I won’t explaint it here, do googling if you are interested or curious about this matter).

I read somewhere sometimes ago, at least take 6 months to clean your body from any medication that can cause child birth defect before you & your couple seriuosly want to conceive. After I didn’t take that medication, surprise surprise… those agne start party on my face,again. *annoyed* but it’s okay, seriously, it’s okay!

That is one of the physically action that we/i took. The other was book appointment with our new family doctor, who knows that we have some problem with our body right? Just ask for check up to make sure everything is ready. But before the scheduled date, I was postive pregnant, 5 weeks!

One that I want to share is more about my mental during this journey, erhh.. I mean the journey about wanting a baby. Since I was very young, let’s say around 10 years old, I already can carry a newborn baby. I didn’t afraid, everytime I had a chance to carry or play with them, I’ll do. I just love baby and toddler, the cute one of course *cough cough*. By telling this, I would like you to know that one day I want my very own baby, the little human that can call me mommy.

After I got married, and like other major married couples, you want or probably you will have a baby, yay! Everytime if some friends got married, the next thing in 3 months you will heard is they are expecting! I’m happy for them,  they make it looks like so easy, like it was an automatic machine, married, wait 3 months and voila you are 2 months pregnant, LOL.

—- Above post I wrote on Aug 22, 2013 (4 month pregnant) —-

And now Aug 12, 2014, almost a year later, I will continue to write this post, haha

I remember that early morning when I did pregnancy test using drug store pregnancy test pack, it was around 4am when I needed to pee. They said the first pee in the morning is a very good sample and I really wanted to know the result and let Hadi know, if I skip this moment the next pee would be around 7/8am and he probably already left to go to office.

Back to around 1 week before that morning, It actually my ‘red’ due date. My period is VERY regular each month, well maybe miss 1 or maximum 2 days. That week was the longest week ever in my life. To be honest, I wasn’t expect to get pregnant that month but waiting the period to come was killing me. Sometime I felt like my back bone was iching, I felt tired, and those were sign of the period will coming soon. Everytime I went to pee, I was so scary and worry, deep down in my heart I was praying, please… please… don’t you ever dare to show up! haha.

After 4 days passed, I REALLY wanted to do the test! I only had 1 pregnancy tester left in my bathroom drawer, it’s like a bullet, my precious bullet, the last one that I hope I used it and all is WORTH! When Hadi knew I want to test it, he said just wait until it reach 1 week. He probably didn’t want to see my sad face, 3 days earlier, haha. Yeah, everytime the result came negative, I will run to him and said, no luck this month with my no hope face, haha.

I remembered one night we went to watching a movie. On the way to the theater when I was driving I felt something came out down there. “Oh shoot” I said to him, “I think I got my period”. He suggested we go home and canceled the movie. I said “No, I will check when we reach theater and decided later” but on my mind, I was pretty sure, that ugly red face is coming, I plan just to stuck a bunch of tissue and proceed to watch a movie to convert my anger!!! Sorry if this post contain some yucky stuff, lol.

Hey, It was nothing down there! hooray…. Let’s watch the movie. I forgot though what movie we watched that night. I just remember I ate popcorn and drank pop and my tummy was bloated!

I quiet surprise I could be that patient, waiting until I reach 1 week late. Usually I test on the due date even a day before. Yeah yeah, blame that pregancy tester that said they can give an acurate result 5 days before the period! When I told one of my closest friend, she was the one that persued me to do the test NOW! “Do it now and let me know the result” she texted me. I replied “Nah, I will wait the next day” I was that patient, maybe I just don’t want to be sad so fast, let me ‘enjoy’ this late period moment, haha.

So, that 4 am when I did the test, I peed on the stick if you don’t know how does preganacy tester works, lol and we need to wait until the result appear in the tester’s screen. I put the stick on top the sink and continue cleaning. Oh my… I tried to not let myself to had a hope even only little tiny hope. I just ‘blank’ myself and pick it up to see the result.

And this what I saw:

Tester1I couldn’t believe my eyes!!! I shocked, I looked it again, doubted a bit that the line was a bit blur but OVER JOY when the thick line was the vertical one! This cannot go wrong!!! Yay!!! I got out from bathroom, make a noise to made Hadi woke up and told him the good news! I want to record his expreesion but it’s still too dark, lol.

Couple days later, I bought other tester pack. Just want to make sure! When all was well and confirmed, we started to spread the news to our family and friends. We just too happy not to share this news. And this was what I sent to them:

tester2And the journey begins…

I had posted my experienced in operation room here when I gave birth and plan to write another pregnancy related post about My oh my… challenging pregnancy, yup I almost got pre-ecclamsia and had to stayed at hosital for 2 weeks when I was in my 29 weeks pregnancy, not mention about countless hospital visit after that. Wish I am not too lazy or even worst , forrgot the detail story to share it here.

YuTan

Ps. We went to Etobicoke’s farmers market the other day

Tumbuh Kembang Olivia [6 month old]

My baby, My only baby... <3

My baby, My only baby… <3

Tanggal 3 Juli lalu, Olivia tepat berumur 6 bulan. Supaya tidak lupa akan proses tumbuh kembangnya, maka ada baiknya ditulis saja disini supaya sewaktu-waktu bisa dibaca lagi. Yang pasti, melihat hari demi hari dia tambah besar dan pintar adalah suatu pengalaman yang menakjubkan. God is good ya.

Schedule

6am – Wake Up | 7am – Breakfast 1 {Mimik Susu} | 8am – Short Nap | 9am – Breakfast 2 {Mamam Bubur} |  11am – Brunch {Mimik Susu}| 12pm – Nap 1 | 2pm – Snack 1 {Mimik Susu} | 3pm – Nap 2 | 4pm – Snack 2 {Mimik Susu} | 6pm Dinner {Mamam Bubur} | 7pm – Supper {Mimik Susu} | 8pm – Sleep Time | 3am – Snack 3 {Mimik Susu}.

Diatas itu hanya jadwal kasar, bisa berubah maju mundur kira-kira 1 jam. Tergantung waktu bangun pagi dan berapa lama dia tidur siang. Yang pasti sehabis bangun pagi dia minum susu (Kecuali dia bangun diatas jam 7.30am maka biasanya langsung dikasih bubur) dan main-main sekitar 1 jam dan kemudian akan tidur kembali. Makan solid foodnya 2x sehari (Pagi dan sore menjelang malam), Tidur siangnya rata-rata 2x. Sejak genap masuk usia 6 bulan, dia rata-rata hanya bangun 1x untuk nyusu di malam hari (biasanya sekitar jam 3am).

Sleeping

Olivia masih tidur di kamar yang sama dengan Mama tapi di Crib tersendiri. Biasanya habis minum susu terakhir dan digendong sebentar, dia akan langsung tidur. Kadang-kadang saja kalo digendong lama nggak tidur-tidur, sama Mama ditaruh aja di Crib, selama gak nanigs ya gak digendong dan akhirnya tertidur sendiri. Sekarang kalo bangun tidur suka main-main sendiri, nggak langsung nangis manggil Mama. Malam-malam kalo bangun minta susu, habis nyusu juga langsung tidur lagi.

Solid Food

Sama dokter anak, disarankan untuk mulai solid food saat bayi umur 4 bulan. Walau sejak 4 bulanan Olivia sudah menunjukan minat pada makanan, Mama tahan sampai dia genap 5 bulan. 2 minggu pertama coba Solid food, selain cuma dicoba sedikit juga lebih banyak makanan yang nggak masuk, 2 minggu pertama itu juga nggak tiap hari. Sekarang mamamnya sudah pintar, Olivia lebih suka makanan yang gak terlalu benyek/cair. Bubur saring buatan sendiri ataupun Oatmeal kemasan dilahap sama Oli. Nainai (Oma) biasa masak bubur + Wortel, Buncis atau Bayam. Berasnya campur, beras putih biasa sama beras merah. So far ada tanda-tanda kalo Olivia adalah good eater, kayak Mama & Papanya *uhuk*.

Drink

Olivia Mimik Susu formula full sejak genap 4 bulan. Mama stop pumping karena air susunya cuma dapat sedikit. Sejak makan solid food, selesai makan Olivia minum dari sendok. Minum air putih dari botol tidak doyan, Mama rencana kasih air putih pakai sippy cup dalam beberapa hari ini.

Play

Karena posisi duduknya belum mantap benar, maka permainan Olivia agak terbatas. Dalam posisi baring, dia suka dgn Gym Wood-nya, tapi belakangan cepat bosan. Jadi Mama keluarin mainan baru, mainan-mainan keluaran Leap Frog lumayan bagus dan ada unsur edukasi atau merangsang motoriknya. Mainan favorit Olivia so far Owl Rattle yang jadi temannya selama dalam perjalanan dengan mobil, kayaknya sudah semua bagian dari si Owl pernah di emut sama Oli,  Si Violet, boneka anjing yang bisa bernyanyi dan di customized via komputer sehingga bisa nyebut nama Oli di beberapa kalimat dan yang terakhir Kura-Kura yang sebenarnya adalah Bath Toy.

Bathing

Olivia suka mandi. Sekarang masih mandi di bak ember plastik yang sudah mulai kekecilan. Kalo duduknya sudah mantap, sama Mama mau dimandiin di bathtub. Sekarang sudah mulai susah mandiinnya, kalo nggak karena ingin berdiri, ingin ambil botol sabun atau emut tangan Mama.

Personality

Olivia tipikal bayi yang tidak nyusahin, nangis hanya apabila ada alasan yang cukup jelas yang bisa dimengerti Mama, Papa dan Nainai. Cenderung periang, murah senyum {so far paling murah senyum ke Mama,Papa & Nainai}, tapi kalo sudah marah/tidak senang, wow… ini kayak siapa ya? *uhuk* Olivia juga cukup mandiri, taunya dari bisa main sendiri kalo habis bangun tidur, Pemerhati yang baik {Oli suka lihat Mama atau Nainai sibuk di dapur, atau lihat Papa sibuk sama keyboardnya}, Kelihatannya juga tipe yang cepat belajar kalo diajari/dikasih tau sesuatu {Beberapa objek dirumah sudah dihapal sama Oli, seperti cicak, jam, Tuhan Yesus (pajangan salib), Foto Mama Papa (Foto nikahan kita, yang kudu dilihat kalo menjelang bobok malam, isn’t she so cute?)}. Berani dan friendly aka tidak takut kalo lihat atau digendong orang lain. So, secara subjektif, Olivia personalitynya mirip Mamanya! *Papa dilarang protes*

Body and Health

Per tanggal 7 Juli, Berat Badan Olivia 6,9kg dan Panjang 63cm. Rambut bawaan lahir sudah rontok semua dan 2 minggu terakhir mulai tumbuh rambut baru yang lumayan pesat perkembangannya. Kuku tangan cepat sekali tumbuh, rata-rata 6 hari sekali kudu digunting. Gigi belum tumbuh, belum ada tanda-tanda yang cukup berarti juga. So far Olivia termasuk sehat dan tumbuh kembangnya juga sudah normal seperti anak bayi yang lahir normal. BABnya lancar dan setiap hari. Imunisasi lengkap dan syukur nggak pakai panas/demam, nangisnya juga cuma sebentar kalo disuntik, mungkin sudah terlatih sejak baru lahir beberapa jam saat di NICU, di njus sana sini *sigh*

Miscellaneous

  • Oli tidak suka pake baju yang kerahnya masuk lewat kepala
  • Sudah ngerti dan tidak nangis lagi kalo duduk di carseat
  • Sudah mulai gak bisa diam kalo ganti popok
  • Diam menikmati tiap sentuhan kalo Mama pakein cream atau totol-totol obat kulit
  • Suka banget emut jari, kadang dua tiga jari masuk mulut sekaligus. Apa-apa masuk mulut pokoknya
  • Tidak suka sama suara keras yang tiba-tiba, kagetan
  • Suka nonton pertandingan bola tapi nangis lihat pertunjukan ballet di Tv
  • Belum bisa tengkurap sendiri, tidak suka tummy time, tidak begitu suka duduk, maunya berdiri!

Kayaknya itu saja yang bisa Mama update. Thank you ya Olivia, sudah jadi anak mama yang tidak rewel, plus minus-nya Mama terima dengan ucapan syukur. Semua berkat doa-doa dari tante dan om semua. Thanks to Nainai yang sudah bantu banyak buat merawat Oli. Terus jadi anak yang happy dan sehat buat Papa & Mama ya Olivia. We love you so much… to the moon and back, one million times!

YuTan/Mama

 

OLIVIA – 5 Month Old In Picture

No more BreadMilk for Olivia :( The supply was getting little each day. So Mama completely stopped pumping when Olivia entered her 5th month.

No more Breast Milk for Olivia 🙁 The supply was getting little each day. So Mama completely stopped pumping when Olivia entered her 5th month.

Outside was getting warmer. Mama decided to bring Olivia and Grandma more often when Mama went outside for grocery or just simply took them both for a walk. Hmm.. Mama needs to lose some weight yo!

Outside was getting warmer. Mama decided to bring Olivia and Grandma more often when Mama went outside for grocery or just simply took them both for a walk. Hmm.. Mama needs to lose some weight yo!

It was Papa & Mama 4th Wedding Anniversary :0 When we celebrated our 3rd Anniversary, Olivia already in Mama's tummy but no one knew included Mama herself. With Olivia in Papa & Mama's life, All look more happy and merrier, Thank you Olivia! Mwaaahhh...

It was Papa & Mama 4th Wedding Anniversary :0 When we celebrated our 3rd Anniversary, Olivia already in Mama’s tummy but no one knew included Mama herself. With Olivia in Papa & Mama’s life, All look more happy and merrier, Thank you Olivia! Mwaaahhh…

Cuteness Overloaded!

She lost almost all her birth hairs. Cuteness Overloaded!