Happy 35th To Me

The best present I ever had!

The best present I’veΒ  ever had!

Suka tidak suka, mau tidak mau, disini aku di umurku yang ke 35, ih…Β  gilingan cabe, sudah tua aku ya! Kalo hidup sampai umur 70 tahun, itu artinya aku sudah menghabiskan 50% jatah hidupku didunia. Oke nggak usah muluk-muluk mikir kejauhan, 35 itu artinya 5 tahun lagi sudah masuk ke klub 40s, klubnya tante-tante yang sah dan absolut!

Sewaktu mau nulis blog ini, sempat baca blog yang aku post waktu merayakan ulang tahun yang ke-33. Lihat fotonya saja sudah terlihat beda, nampak lebih muda padahal cuma selisih 2 tahun. Sudah kebayang sih ntar pas upload post ulang tahun yang ke-40 bentuk fotonya kayak apa, lol. Tok-tok wood Yutan kata anda-anda sekalian yang sayang sama aku, jangan takabur, emang yakin bener bisa merakayan ultah yang ke-40? hihi bener juga ya, tapi ini joke lah, separah-parahnya kondisi fisik, so far belum pernah sampai lost confident dan lagi hidup itu harus penuh keoptimisan, apalagi sejak Jokowi berhasil jadi presiden RI ke-7, sebuah harapan baru untuk negeri tercinta, kalo perlu ditunda dululah untuk ganti kewarganegaraan-nya. #gakfokus #lagilagijokowi

Ngomong-ngomong soal umur 40, itu batas waktu buat aku untuk menghasilkan sebuah buku. Iya, menulis kan salah satu hobi, punya buku karangan sendiri itu cita-cita yang terpendam sejak lama. Kenapa harus umur 40 batas akhirnya? sebenarnya sih sudah “nyerah” buat punya buku, mikirnya cuma ih nggak salah lo? udah tua udah nggak cocok kali jadi penulis, siapa juga yang mau nerbitin? Tapi lihat dong penulis buku “The sound of Music” si Maria Von Trapp, dia nulis buku terkenal itu saat dia sudah umur 40 tahun, toh sukses-sukses aja, jadi aku nggak mau kalah dong, masih ada sisa 5 tahun untuk mengwujudkannya. Tapi aku punya feeling kalo sampai menjelang 40 nanti baru akan mulai nulis plot buku-ku, aku kan si Miss Last Minutes yang harus dalamΒ  keadaan terdesak baru keluar semua ide-ide cemerlangnya, lol.

Ini post tentang ultah ke-35 kenapa malah fast forward sampai ke umur 40 sih? #lagilagigagalfokus *tepok jidat, jidatnya Wowo*

Tahun ini memilih merayakan ultah ke Niagara Falls pake nginap, selain ada teman yang sedang berkunjung ke Toronto, juga sekalian dibikin special karena esok harinya adalah ultah mama ku. Iya, ibu anak cuma beda sehari aja ultahnya.

Pagi-pagi setelah beres urusan Olivia, kami berangkat ke Kebun Cherry dulu, kebetulan weekend itu sedang peak seasonnya cherry terus juga searah jalan ke NF. Cerita soal petik Cherry sendiri bisa dibaca disini.

Selesai petik memetik kami jalan ke St Catharines buat cari makan siang, berkat bantuan Nyonya Yelp kami memutuskan untuk coba Restoran AYCE Jepang. Namanya Wind Japanese & Thai Restaurant. Tadinya mau ke resto disebelahnya tapi kok sepi senyap gitu, jadinya kami coba yang ini dan ramai sekali. Harga sih sama dengan yang di Toronto, soal rasa dan varian masakannya aku harus akui yang ini lebih baik. Baca-baca review, banyak yang sengaja nyebrang dari Buffalo, USA hanya untuk makan siang disini. Jadi kalo sampai nyasar disekitar lokasi ini dan bingung makan apaan, ini salah satu yang aku rekomendasi.

Berhubung hari Minggu kemarin tepat hari ultahku, maka sebagai seseorang yang cheap aku harus tanya apa mereka ada special threat buat yang sedang birthday. Biasanya suka ada free special dessert, satu yang aku lupa, mereka suka nyanyiin lagu bday dan seantero restoran akan melihat kearah kita. Betapa malunya sudah bangkotan masih dinyanyikan lagu ultah.

Oh we have a coconut cheese cake and happy birthday for you” kata si waitress berwajah bulat dan manis. Aku cengengesan dong, ngebayangin cheese cake, mau coconut kek, mau mango kek, mau durian kek, cheese cake is a cheese cake, cannot resist it! haha. Sampai lupa untuk pesan, please…. jangan pake nyanyi-nyanyi ya.

Jadilah ada adegan nyanyi-nyanyi, sewaktu mereka siap-siap nyalain lilin dari kejauhan, suami sudah nyolek-nyolek “Tuh tuh, buat dikau tuh” dengan wajah senyam senyum senang kalo aku “dipermalukan” sejagat restoran. Pas lihat itu dan teringat adegan nyanyi, langsung pengen tepok jidat dan nyungsep kebawah kolong meja.

Ya sudah pasrah deh, tapi yang bikin mau nangis itu sih bukan malunya, tapi lihat coconut cheese cakenya yang ternyata hanya segede dan setipis tiket timezone, duh *tepok jidat, jidatnya si Wowo lagi* nggak sebanding dengan mukaku yang harus ditebal-tebalin demi free special dessert, lol. Kapok kamu ya sekarang, lol. Tapi nggak jadi nangis, nggak jadi malu deh, soalnya tuh cheese cake endang bambang yummy yummy gimana gitu, haha.

Mushroom roll beef, my favorite menu at AYCE Japanese Restaurant :)

Mushroom roll beef, my favorite menu at AYCE Japanese Restaurant πŸ™‚

Compliment from Wind Japanese Restaurant

Compliment from Wind Japanese Restaurant

Selesai makan kami langsung bertolak ke Niagara Fall untuk check in hotel. Kali ini kami inap di Howard Johnson Hotel yang letaknya sangat strategis, tinggal jalan kaki aja kemana-mana selama jalan-jalan disini, parkir mobil di sekitaran Falls kan mahal. Ini aja hotel walau kita inap disana tetap kudu bayar parkir walau lebih murah daripada yang bukan tamu hotel.

Salah satu aktivitas yang tidak boleh dilewatkan kalo kalian berkunjung ke Niagara Fall untuk pertama kalinya atau paling tidak kudu pernah mencobanya sekali adalah naik kapal yang membawa kita dekat ke air terjun. Dulu namanya Maid of the mist, sekarang sudah ganti company dan namanya jadi Hornblower. Bayar sekitar $20/adult tax included. Jadilah sore menjelang malam itu kami naik itu, ingat betul pengalaman pertama naik beginian sekitar 3 tahun lalu, sangat-sangat terkesan akan kedasyatan alam, jadi pas nyokab disini, itu salah satu yang ingin eike tunjukin ke nyokab dan hasilnya nggak sia-sia, nyokab senang banget.

I am grateful to have her in my life and had to experienced this Hornblower with her was beyond amazing. Another bucketlist checked! :D

I am grateful to have her in my life and had to experienced this Hornblower with her was beyond amazing. Another bucketlist checked! πŸ˜€

Second time for them to visit Niagara Fall, This time around more enjoyeable. Olivia more aware of what's  happening around her and the weather certainly more warmer than the last time when we came here.

Second time for them to visit Niagara Fall, This time around more enjoyeable. Olivia more aware of what’s happening around her and the weather certainly more warmer than the last time when we came here.

Malam di Falls kami habiskan dengan menyaksikan kembang api yang hanya ada selama musim panas setiap Jumat dan Minggu malam jam 10pm. Kembang api dengan latar belakang Falls yang berwarna-warni karena disorot lampu tembak menambah kemegahan ciptaan Tuhan tersebut. Sembari menunggu kembang api, kami (hanya saya dan nyokab saja, suami sukarela tinggal di hotel buat jaga bayi yang sudah jam-nya tidur) jalan-jalan dulu disekitar area Fall yang banyak pertokoan dan permainan disepanjang jalannya.

Total durasi kembang api 6 menit. Worth to wait sampai jam 10 malam dan sedikit berdesak-desakan dengan pengunjung lain untuk dapat spot terbaik. What a day we had!

Sky Wheel, one of the attraction at Niagara Fall. The ticket around $12 I believe, gotta to try it one day.

Sky Wheel, one of the attraction at Niagara Fall. The ticket around $12 I believe, gotta to try it one day.

Got spent my bday night with this lady from Halifax! #happy #bff

Got spent my bday night with this lady from Halifax! #happy #bff

It felt like the entire Niagara Fall, wish me a very happy 35th Bday, haha :)

It felt like the entire Niagara Fall, wish me a very happy 35th Bday, haha πŸ™‚

Kalo di ultah ke-33 wish-nya adalah punya baby dan wish ke-34 adalah kelancaran proses kehamilan dan melahirkan, maka wish ke-35 adalah … ? Please jangan cepat-cepat masuk angka 40, lol j/k #lagilagiangka40 Hmm… apa ya? kayaknya prioritas dan tujuan hidup sudah berubah haluan sejak ada Olivia, all I want is her happiness, melihat dia sehat, ceria dan aktif sudah lebih dari cukup, yang lain-lain hanya bonus. Tentu untuk membuat dia sehat, ceria dan aktif perlu usaha dan doa dari orang tuanya dalam hal ini eike dan bapaknya, kami kudu sehat dan happy juga dong, jadi bisa rawat dia dengan baik. Ok deh… wishnya jadi apa ya kalo di sum up? lol Kok jadi banyak? Ya Tuhan taulah apa maunya eike, bahkan sampai ke doa-doa/harapan yang tak terucapkan. Amin.

YuTan

 

My 33 Birthday!!!

Just like yesterday I said to myself “Welcome to the club thirties“. Time flies like light, so fast!Β  So here I am, 33. I am kinda like these numbers though, probably because Jesus live only until this age? or because we only get once in ten years to celebrate double numbers? dunno.

Even I am already in club 30s, I always feel I am just 27 or even 24. And I am NOT ready to be called Auntie by others people except my nephew or niece or kids under 10, especially someone already ‘adult’ enough, hahaha… maybe in my 40s I can sincerely accept if people call me auntie. But how about if during that time people start calling me grandma? *dafug*

Last week, we went to picnic at Petticoat, Pickering, ON with church’s fellas. Our pastor (Pak Agus) gave a short preaching about “Number our days” he refered to Psalm 90:12. Which is favorite part for someone celebrating bday. Here the full verse : “So teach us to number our days, that we may apply our hearts unto wisdom”. I believe this is just coincidence that the preach talked about this theme on that day. I was so gratefull that I can have a time to think a bit about this verse again. In short Pak Agus said this verse not ask us to counting our day like okay now Wednesday, so next is Thursrday or okay now i am 33 so it’s mean I already spent 33 years of my life on the earth. But instead what we already done in our life, in our days that God give it to us. Hope we can spend our life with something meaningful, eternal and the most important can glorify our Lord. ( Okay the conclution maybe different from what the pastor said, You know, sometimes we ‘play’ with out mind when we listen to somebody, hahaha )

So having said that, I am not sure if I’ve done something meaningful or something can last forever or glory God if not turn the opposite, fuhhh… I think people who knows me can answer this question and meanwhile I will continue to live my life as best as I could and wish at least my family proud of me *wink*

On that special day, actually nothing special happen, just past like other days. However the following day I had small party in our apartment, I cooked and invited couple of friends. So here some pictures I’d like to share with all of you.

Afternoon, Friday, July 20

Yes, I partied with myself! πŸ˜€ went for the first time to local Korean restaurant nearby called Chodang Soontofu. I read the review on Yelp and plan to give it a try. The time when I was arrived there are some occupied tables. Nobody actually greeting me and I chose to seat near the entrance door, afterward the waitress looked at me and nodded her head, but she kept busy to served the other tables, being out and into the kitchen like iron machines and didn’t bring me the menu book or ask what I’d like to drink like usually when we eat in the restaurant. After almost 10 minutes got ignore I plan to stay a bit, if nothing happen for the next 5 minutes I’d go with empty stomach and grumpy face, haha.

Maybe she can read my mind so after I plan like that she finally came to my table, Yay! I ordered Seafood Soontofu, one of my favorite Korean’s food. And suddenly the foods was coming one by one, first the side dishes and follow by fish, a whole fried fish! I little bit shocked, what? feel guilty let me wait an ages and compliment me with this whole fish? and then the soon tofu and the last but not leat the rice in hot bowl. Can you imagine how many time she need to come and back, come and back just to serve one table? that’s so much work! I refuse to eat the fish, maybe she wrong served the fish to me, so I won’t get caught eat the fish that I didn’t order, hahaha… but after I finished half of my soontofu which’s I felt not so delicious like the soontofu I used to eat I starting to eat the fish.

The first impression was OH EM GI!!!! This must be a fish who live in heaven. Why SO delicious??? the meat was so sweet and salty as well from some sauce they used. After all I finished everything on my table, Yes I was that hungry! Hahaha… So the time is worth to wait. 2nd time I asked Hadi and Sursandi to try this restaurant, I chose Mix Soontofu this time and all of us was satisfied and got the whole fish for each, Yay! Oh yes, don’t underestimate the white tofu that you can see from the picture above, dipping it to the special soy sauce and your mouth will full of joy! Haha…

Evening, Friday, July 20

After Hadi finished his work, We went to 168 All You Can Eat Sushi with Sursandi also. It little bit pricey compare to the similar restaurant in Halifax and the key to enjoy the restaurant like this is more people come together the more merrier. So you can order/try more variety foods. I got my first bday cake from them! Fried Ice Cream hahaha… and I asked them ” No Music or singing please” haha… too shy! πŸ˜€ After the dinner, we went to watch The Dark Knight Rises. This movie took around 3 hours ( included the ads ) so we ended up going home near midnight. Did’t plan to going home this late since we had cycling event the next morning, Haisss!Β  So that’s my event on my special day, nothing so special right? But I was happy…. !! The Batman blast my day and that night I hope I dream Christian Bale, Haha….

Evening, Saturday, July 21

After cycling in the morning with some Indonesian friends, We were rush to going home and did last preparation for my bday party with friends. I cooked some desserts the day before and cooked another on that day, I also ordered my bday cake from Sale & Bake, a local cake store nearby. Hope my friends full enough on that night, since I am not serving main course but only appetizers and desserts and drinks! LOL

Here the close up of my bday cake

Lemon Cake

I didn’t put my name on it, Instead I put numbers candle. Which is not popular nowadays except for kids bday. I am too shy to see my name on bday cake but not shame to see numbers on my bday cake, I know… I am just too weird! I bouth the candles lately because I am not sure the candle’s color will match my cake. When I picked up the cake and saw they used green icing for the words I told Hadi that I plan to buy a candles but not sure bacauce the candle has green color, and now all turned out perfect, the color is match! so Hadi said let’s go grab the candles and we walked to Bulk and Barn to buy it πŸ™‚

Friends sang a bday song for me and I ended it up with wishing for a baby! This our conversation :

Friend : You need to make a wish

Me : Okay

Friend : Why so fast???

Me : Yes it fast, I just have one word, Baby!

Friends : NOOOOOOOOOOOOOOOOOOO you cannot let people knows what you wish for…. ( I still giggling when I remember they reaction went hysterical, LOL )

Me : Why?

Friend : They said the wish will not coming true

Me : Nah, I don’t believe such of thing. If people know what I wish probably they would help me to pray, so it’s good right?

Friends : -______-”

Hhahahaha…. Okay, that’s all my 33 bday’s story! See you next year birtdieeee…

YuTan

 

Happy Birthday ‘Android’ Husband

No, no, no … My husband is not an Android, He is not green and doesn’t have a 2Β  horns on his head, but yes… he is cute as Android character, hehehe…Β  as an IT geek, he lovesΒ  Android so much, he likes to ‘play’ with his Xperia10, so because of that, I planned to make an Android Birthday cake for his birthday (Our first face to face birthday celebration!), I don’t know how to make it, this is my first time to make birthday cake and for your information, I’m never good in anything related to handmade creations πŸ™ especially on detail and very small things, I don’t have a long patient and talent in that field πŸ™‚

But for someone special, I have to try!

I remembered couple months ago, I saw an adorable Angry Bird cake, like this :

cake by Anya Richardson

see, so cuteeeeeeeee….. so precisely, If I got this cake for my birthday, maybe I couldn’t eat it πŸ™‚

And then… before I created an Android cake, I googled first, not a lot but there are some Android cakes …

 

Andy & Kaylee’s Wedding cake

Awww… simple and cute! Android couple ha ha ha… Of course I can not make cake like this, so I looked another images…

 

Picture from Cake Italy

Ah… this one looks easier… yeah… why I’m not making something simple like this (2D) rather than the 3D Android :p but the problem is… I didn’t have that kind of icing cake πŸ™

 

Picture from Cake Central

Finally, this one using a cream for icing the cake, it’s look nice even I prefer the first one… so, I should to remember how to draw an Android character and then I want to put some words on my cake!

so, Yesterday… with minimum tools and skill, I made my first birthday cake for my beloved husband. You want to see my Android cake? are you sure??? no regret okay…? πŸ™‚

.

.

.

.

.

.

.

.

.

TAAAARRAAAA….!!!

.

.

.

My cake was so ugly πŸ™Β  *sob* but at least… heΒ  recognized it as Android last night when I presented the cake with 1 candle which’s can play birthday song hahaha… πŸ˜€

 

Terrible decoration πŸ™

Inside is marmer choco cake

Although outside is so ugly… inside is really really yummy, I made it with white eggs only, so more healthy and far from cholesterol hahaha… πŸ˜€

He smiled, kissed me and said thank you, that’s my reward *wink*

So, Yuliana… will you make a birthday cake for him next year? NO!

Why???! NO MORE JITTERY, while I made the cake I was nervous to the max! how come if suddenly he come back home??! so better next year I plan another better plan πŸ˜€

Happy Birthday Husband, I wish nothing but all the best for you… *hugs* *kisses* *ampe belepotan!!!*

YuTan